Category Archives: Fortnite

Epic ги тестира нервите на Apple, компанијата побара враќање на Fortnite во Јужна Кореја

Едвај десет дена откако Јужна Кореја донесе закон за конкуренција на плаќањето во продавниците за апликации, Epic Games побараа Apple да ја врати Fortnite на App Store. Барањето се однесува исклучиво за јужнокорејскиот пазар, бидејќи Apple таму веќе и законски нема основа да блокира конкурентно плаќање. Веста за барањето за враќање на Fortnite компанијата ја […]