Category Archives: framework

OpenSilver е замена за Microsoft Silverlight

Денес и официјално завршува поддршката за Microsoft Silverlight. Последен прелистувач за кој досега нудеа поддршка е Internet Explorer 11. Silverlight e апликациски фрејморк дизајниран за креирање на веб апликации. Microsoft го претстави во 2007 како конкуренција на Adobe Flash, a веќе во 2015 Microsoft и официјално ги советуваше сите корисници на Silverlight да се префрлат […]

Framework е највозбудливиот лаптоп последниве десетина години

Framework лаптоп е еден од уредите минатите месеци кои некако ги пропуштивме. Сепак за разлика од најголем дел од овие уреди, Framework е и премногу кул да го прескокнеме и да не признаеме дека сме направиле грешка. Се чини неверојатно, но до пред некои 5, 6 години лаптопите компјутери имаа можност за некакви, барем минимални […]