Category Archives: GDPR

Ирската комисија за заштита на податоци отвори истрага во TikTok

Ирскиот комесар за заштита на податоци отвори две истрага за работата на TikTok во Европа поврзани со исполнување на условите од Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR). Истрагата треба да открие дали TikTok доволно добро ги заштитува податоците на децата, и дали популарната мрежа за споделување куси видеа ги префрла податоците на корисниците во […]