Category Archives: Gigafactory

Огромни автоматизирани преси го зголемуваат производството на Tesla автомобили

Производството на поевтини електрични автомобили е една од работите кои Елон Маск ги ветува одамна. За жал возилата и натаму не се поевтини, а иако е на самиот врв кога се проценува вредностa на производителите на возила, Tesla произведува значително помалку автомобили од конкуренцијата. Giga Press е огромна автоматизирана преса за лиење која треба да […]