Category Archives: iGaming

Компанијата Singular стана дел од најголемата светска iGaming групација

Flutter Entertainment Plc се здоби со 100% удел во Singular. Технологијата на компанијата препознаена како еден од клучните мотиви за оваа аквизиција која за Singular отвара можности за експанзија на нови пазари. Flutter Entertainment Plc е едена од најголемите групации во iGaming индустријата оперативна на повеќе од сто територии на глобалниот пазар. Компанијата е најпрепознатлива […]

Регулатива и одговорно iGaming – континуирани “гејм чејнџери”

Индустријата за онлајн казина и коцкање бележи огромни промени во последниве години, со зголемено ниво на контрола и континуирано зголемување на фокусот на темата одговорно коцкање. Индустријата се стреми кон дистанцирање од негативниот имиџ во минатото со тоа што се фокусира кон тоа да им овозможи на корисниците безбедно, одговорно и забавно искуство. Каде се […]