Category Archives: Impostor Syndrome

Повик за учество во дигиталната иницијатива: “Подигање на свеста за Impostоr Syndrome кај студентите на ИТ”

Напомена: Ова е гостински текст од страна на студенти на ФИНКИ. IT.мк го објавува текстот интегрално во знак на поддршка на темата која се третира и мотивацијата за создавање на општествена дискусија на истата. Impostor Syndrome: чувство на недоволност, несовпаѓање во средината и сомневање во себеси; како и верување дека сите други се снаоѓаат многу […]