Category Archives: Nikola Motor Company

Основачот на Nikola Motor Company обвинет за измама

Oсновачот на компанијата за производство на електрични камиони и пикап – Nikola, Тревор Милтон е обвинет за измама. Компанијата лажеше дека развојот на Nikola One камионот е во напредна фаза и благодарение на ова собра инвестиција од над 500 милиони долари, вели Verge. Г. Милтон по објавите за измама минатата година, од септември не е […]