Category Archives: Passwords

Според експертите од Националниот Центар за Сајбер Безбедноста, традиционалните совети за создавање комплексни лозинки се неефикасна тактика

При создавање лозинки, постојано се наидува на совети да се создадат што е можно покомплесни лозинки, со употреба на нули наместо буквата О или пак со вметнување интерпункциски знаци, како извичник, а сè што е помеѓу нив да бидат букви и бројки извлечени по случаен избор. Рака-на-срце, и ние често имаме давано и пишувано за […]