Category Archives: Project Starline

Project Starline видео чет во 3Д

Project Starline е проект на Google кој наликува на сервис за видео разговор во виртуелната реалност, само што нема очила за виртуелна реалност. Технологијата која го овозможува ова е дисплеј базиран на светлина кој креира волумен и длабочина. Станува збор за следна генерација на видео разговори во „говорница“ кои ќе овозможат креирање на 3Д-модели на […]