Category Archives: QR-код

Маици со QR-код наместо вакцинален пасош

Пред десетина години на ИТ.МК можевте да прочитате едукативен текст за QR-кодовите, а денес може да дознаете уште една помалку инвентивна примена. Печатницата Bim Design на заинтересираните купувачи им овозможува да купат маица со QR-кодот кој покажува дека се вакцинирани. Овие кодови може да се скенираат и да се користат како доказ за примена вакцина. […]