Category Archives: ransomware

Што е Ransomware со Џон Оливер

Last Week Tonight with John Oliver има уникатен и забавен начин на претставување на сите светски случувања, па дури и на проблемите во ИТ секторот или новите технологии кои се појавуваат постојано. Криптовалутите, „нативното рекламирање“, патент троловите веќе биле дел од епизодите, а сега дојде време и на ramsp,ware-нападите. Ако подолго време ја следите ситуацијата […]