Category Archives: Rimac

Кој е побрз Tesla Model S Plaid или Rimac Nevera (Rimac Nevera)

Конечно може да ја видиме трката која минатата недела ја најави DragTimes. Ако се надевате на неизвесна трка ќе треба да ј а побарате на друго место. Трката на  двата најбрзи автомобили во масовно производство не беше ниту блиска освен во првите неколку  метри. Rimac Nevera во трите трки прилично брзо го помина Tesla Model […]

Rimac и Bugatti се спојуваат во Bugatti Rimac

Rimac Automobili официјално ја формализира соработката со Bugatti. Компанијата се преструктуира и реименува во Rimac Grupa. Креирана се две нови компании кои ќе бидат дел од групацијата. Првата Bugatti-Rimac е креирана со спојување на производниот дел на Rimac Automobili со Bugatti. За истражување и развој е креирање друга компанија – Rimac Technology. Најголем дел од […]