Category Archives: Saturday Night Live

„Што е dogecoin?“ со Елон Маск

Овој викенд основачот на Tesla и SpaceX, Елон Маск беше гостин-домаќин на популарното шоу Saturday Night Live. Тој на почетокот на шоуто откри дека има Аспергеров синдром (облик на аутизам). Во еден сегмент од шоуто кое изобилува со шеги г. Маск објаснува што е dogecoin, и општо крипто-валутите. Цената на оваа криптовалута растеше пред шоуто, […]