Category Archives: Sony

Сите игри кои се прикажаа на PlayStation Showcase 2021

Вчера, во 22:00 часот, започна PlayStation Showcase 2021. Со недели, имаше огромен хајп зад настанот и многу PS фанови со нетрпение чекаа да видат кои игри ќе се откријат или прикажат во повеќе детали. Од Sony не разочараа и успеавме уште подобро да се запознаеме со едни од најочекуваните наслови, како и да бидеме запрепастени […]

Поминаа шест месеци од лансирањето на PlayStation 5

Шест месеци како одредени гејмери уживаат во предностите на PlayStation 5. Уште на самиот почеток, конзолата се покажа како исклучително моќен продукт кој крие огромни потенцијали. И покрај тоа што е исклучително тешко (читај: скапо) да се дојде до PS5, Sony успеаја од ноември да продадат 9 милиони конзоли, за четири милиони конзоли повеќе од […]