Category Archives: Square

Square најави хардверски новчаник за Bitcoin

Square потврди дека компанијата ќе работи на развој на хардверски новчаник за Bitcoin. Минатиот месец ова го навести Џек Дорси основачот и директор на Twitter и Square, а сега доаѓа потврда и од директорот на хардвер во Square, Џеси Дорогускер. „Одлучивме да креираме хардверски новчаник и сервис за да го направиме чувањето на Bitcoin мејнстрим. […]