Category Archives: Tesla

Кој е побрз Tesla Model S Plaid или Rimac Nevera (Rimac Nevera)

Конечно може да ја видиме трката која минатата недела ја најави DragTimes. Ако се надевате на неизвесна трка ќе треба да ј а побарате на друго место. Трката на  двата најбрзи автомобили во масовно производство не беше ниту блиска освен во првите неколку  метри. Rimac Nevera во трите трки прилично брзо го помина Tesla Model […]