Category Archives: tiktok

Ирската комисија за заштита на податоци отвори истрага во TikTok

Ирскиот комесар за заштита на податоци отвори две истрага за работата на TikTok во Европа поврзани со исполнување на условите од Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR). Истрагата треба да открие дали TikTok доволно добро ги заштитува податоците на децата, и дали популарната мрежа за споделување куси видеа ги префрла податоците на корисниците во […]

Како алгоритамот на TikTok решава што ќе ни покаже следно

TikTok  e најновата и најбрзо растечка платформа за споделување и гледање видео содржина. Една од причините за ова е алгоритамот кој го користат за прикажување на содржина. TikTok секако не е исклучок; сите конкуренти од YouTube до Facebook користат некаков алгоритам за изборот на содржина која се прикажува на корисниците. Алгоритмите на TikTok се чини […]