Category Archives: twitter

Доналд Трамп ги тужи Google, Facebook и Twitter за цензура

Поранешниот претседател на САД, г. Доналд Трамп смета дека е жртва на цензура и започна судски спорт против дел од најголемите друштвени мрежи. Покрај Google, Facebook и Twitter, дел од тужбата се и директорите, Марк Закерберг, Сундар Пичај и Џек Дорси. „Бараме да се стави крај на ова отстранување во сенка, крај на замолчувањето, додавањето […]

Twitter ја претстави првата претплата – Twitter Blue

По неколку месеци најави Twitter официјално го претстави моделот на претплата, Twitter Blue. Првата можност за претплата доаѓа за корисниците од Австралија и Канада, кои за месечна претплата од неколку долари ќе можат да користат неколку ексклузивни функционалности. Веројатно најзначајно е додавањето на „Undo“-копче кое им овозможува на претплатниците да го повлечат и да го […]