Category Archives: TypingDNA

TypingDNA – двојна авторизација со начинот на кој пишуваме

TypingDNA е технологија која со помош на вештачка интелигенција го препознава начинот на пишувањето на тастатура на корисниците и со ова го потврдува идентитетот на корисникот. Технологијата е алтернативно решение на постоечката двојната авторизација и треба да го поедностави потврдувањето на идентитетот за корисниците. Дополнително авторизацијата на овој начин е и поевтина од стандардната авторизација […]