Category Archives: windows 11

11 интересни работи за Windows 11

Windows 10 беше замислен како последниот Windows оперативен систем кој континуирано само ќе се надградува. Тоа можеби произлезе дека е лага, но не и овие 11 интересни факти за најновото чедо на Microsoft. -1- Се очекува Windows 11 да излезе пред новата година, со бројни претпоставки кои го таргетираат месецот октомври или ноември. Првите компјутери […]

Windows 11 достапен во бета верзија

Microsoft минатата недела објави дека ја издава Windows 11 Insider Build Beta верзијата на новиот оперативен систем. Претходно компанијата ја претстави и Developer верзијата на оперативниот систем, но ова треба да биде постабилно издание, кое е поблиску до финалната верзија на Windows 11. Иако станува збор за постабилна верзија сепак инсталирањето на бета како единствен […]

Microsoft и официјално го претстави Windows 11

Веќе имаше неофицијална најавa, а протекоа и неколку слики кои ни покажаа како ќе изгледа следната верзија на Windows, а сега веќе имаме и официјална потврда. Microsoft го претстави Windows 11. Ова значи дека и името на оперативниот систем нема да биде променето, а „Sun Valley“ ќе остане само кодното име во текот на развојот. […]