Category Archives: WWDC

WWDC 2021: надградби на оперативните системи iOS 15, iPadOS, watchOS, macOS

Worldwide Developer Conference и оваа година ни донесе куп најави кои во најголем дел се однесуваа на оперативните системи на уредите на Apple. Главен фокус на компанијата и натаму е приватноста на корисниците. Оваа година Apple го претстави Apple Relay. Станува збор за функционалност која на корисниците им овозможува поголема приватност и заштита. iCloud Private […]