Category Archives: Xbox

xCloud стриминг на игри стана достапен во 22 земји, но не и во Македонија

xCloud овозможува стриминг на над стотици игри од каков било телефон или компјутер, со што се поставува како директен конкурент на GeForce Now. Ова е феноменална и пристапна можност, особено доколку имате супер брз интернет. xCloud е вклучен во Game Pass Ultimate претплатата, што е одлична зделка затоа што за 15 долари можете да играте […]

15 игри наскорo ќе станат достапни преку Xbox Game Pass

Нема никакво сомневање во огромната вредност на Xbox Game Pass, особено ултимативната претплата со која можете да играте огромен број игри преку компјутер, телефон, или конзола. Но, месецот мај се чини како далеку од завршен, особено кога ќе земете во предвид дека се поплочува патот за уште 15 феноменални игри. Па така, доколку ја вклучивте […]

Над 50 бесплатни игри на Xbox повеќе не бараат претплата на Xbox Live Gold

Сопствениците на конзолата на Microsoft можат да најдат над 50 бесплатни игри, но до пред некое време, овие игри бараа претплата на Xbox Live Gold, што, ќе се сложите, и не е баш бесплатно. Имено, годишна претплата на XLG чини 3000 денари. Според блог постот на Microsoft, работите се менуваат и педесетината бесплатни игри навистина […]