Category Archives: Xiaomi

Роботот Spot добива конкуренција од Xiaomi

Кинескиот гигант Xiaomi не забавува. Компанијата сега претстави робот кој ќе биде конкуренција на робо-кучето Spot од Boston Dynamics. „CyberDog е прв обид на Xiaomi за четири ножните роботи со наменет за поддржувачите на отворен код и за развивачите насекаде“ За разлика од Spot кој веќе има некаква комерцијална примена, роботот на Xiaomi се чини […]

Рецензија: Роботска правосмукалка Roborock S7

Еден од најинтересните апарати за домаќинство во последните неколку години, роботска правосмукалка може значително да го олесни секојдневието. Наместо да чистите секојдневно, ја оставате истата да го прави тоа наместо вас, без воопшто да се грижите. За многу корисници, и тоа како вреди ваквиот уред. Благодарение на Smartus, на рецензија добивме еден од нивните најпродавани […]