ClubHouse конечно и на Android, засега само во САД

-

Конечно по речиси цела година, популарната аудио друштвена
мрежа ClubHouse е
достапна и на корисниците на Android.
За жал барем засега единствено за корисниците од САД, и сè
уште единствено со покана.

Добра вест е дека ова е последната фаза пред поширока достапност за апликацијата. Лоша вест е дека и натаму нови корисници на ClubHouse може да се приклучат со покани. Корисниците надвор од САД веќе можат да се регистрираат и да ја почекаат апликацијата. Android верзијата на ClubHouse е во развој од почетокот на годината, пренесе TechCrunch.

„Нашиот план за следните неколку недели е да ги собереме реакциите од заедницата да ги поправиме сите грешки кои ќе ги забележиме и да ги додадеме финалните функционалности како плаќање и креирање на клубови пред да започнеме со поширока достапност“

Добра, или можеби лоша вест за сите кои чекаат покани за аудио мрежата е дека под притисок на намалениот број на нови корисници ClubHouse наскоро би можел да ја промени политиката и да дозволи пристап и без покани. Секако за ова е потребно скалирање на инфраструктурата што ќе овозможи поголем број на корисници да ја користат платформата.

The post ClubHouse конечно и на Android, засега само во САД appeared first on IT.mk.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *