Googlе работи на AI алатка која помага при идентификување најразлични состојби на кожата

-

На годишно ниво, Google бележи над 10 милијарди пребарувања поврзани со најразлични проблеми со кожа, коса и нокти. Токму поради тоа, тим од Google веќе три години работи на алатка која користи вештачка интелигенција за да идентификува можни проблеми со кожата.

Dermatology Assist алатката ја споредува вашата слика од проблематичното/ сомнително место со датабаза од слики и може да препознае 288 состојби на кожата, како и корисни податоци од дерматолози и одговори на најчесто поставувани прашања.

Image of a phone showing you each step of using the AI-powered dermatology assist tool.

Алатката се очекува да излезе на крајот од годината, но од Google уште сега објаснуваат дека алатката никако не ги заменува дерматолозите и дека за каква било ситуација со кажата, потребно е да се закаже преглед. Дознајте повеќе за апликацијата тука!

The post Googlе работи на AI алатка која помага при идентификување најразлични состојби на кожата appeared first on IT.mk.

Categories:
Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *